8 DECEMBER: EEN RARE JONGEN OP DE WIJNZOLDER
Op vrijdag 8 december ontvangen we op De Wijnzolder Hubert Pradelle uit Suze-la-Rousse. Deze Franse wijnboer is aan de slag in het wijngebied van de Côtes du Rhône en – interessant! – hij werkt biodynamisch.
Biodynamisten dragen de aureool van rare hokus-pokus-mannen die drek in koeienhoorns stoppen en die in de grond begraven om er nadien preparaten van te maken. En kwatongen beweren dat ze bij volle maan wel eens in hun blote flikker in de wijngaard staan dansen. Maar wees gerust: dat zien we Hubert nog niet meteen doen wanneer hij op bezoek komt in Sint-Laureins.
Wat hij wél van plan is, dat is zijn uitstekende wijnen te laten proeven en gelijk ook uitleg te geven over die opkomende filosofie in de wijnbouw die ‘biodynamie’ heet. Want laten we wel wezen: ondanks de misschien vreemde manier waarop Pradelle zijn wijnen maakt, zijn het stuk voor stuk zeer getypeerde cuvées met telkens een heel eigen karakter. En bovendien – ook niet onbelangrijk – zijn ze vooral ook heel lekker!
Het Domaine du Jas produceert meer dan tien verschillende wijnen en die krijgt u die avond allemaal te proeven. De uitleg komt in het Frans, maar voor wie die taal niet goed machtig is vertalen we.
De avond vindt plaats op De Wijnzolder en start om 20 uur. Het aantal plaatsen is beperkt, dus inschrijven is verplicht. Stuur daarvoor een mailtje naar info@dewijnzolder.be. De toegangsprijs voor de avond bedraagt 10 euro, maar dat bedrag krijgt u terug als korting wanneer u voor minstens 100 euro wijn bestelt.

webdesign De Webstek