Wit en rood, de wereld rond

U heeft ongetwijfeld al gehoord over merlot en cabernet sauvignon.
Chardonnay en sauvignon blanc doen misschien ook wel een belletje rinkelen.
Stuk voor stuk leveren ze heel specifieke wijnen op die voor de geoefende proever dikwijls blind te herkennen zijn.
Maar wat zijn nu eigenlijk de kenmerken van de witte en rode wijnen die van al die verschillende druiven gemaakt worden?
Tijdens de twee avonden op De Wijnzolder overlopen we de meest bekende witte en rode druiven:
-          in wit: chardonnay, sauvignon blanc, riesling en chenin blanc
-          in rood: cabernet sauvignon, merlot, pinot noir en grenache

Maar er is méér!
Al deze druiven worden over de hele wereld gebruikt om wijn van te maken. En het bijzondere is dat er met dezelfde druif toch heel andere wijnen kunnen gemaakt worden. Een pinot noir uit de Bourgogne is nauwelijks te vergelijken met een Californische wijn van dezelfde druif.
Tijdens de twee avonden krijgt u inzicht in de verschillen, maar uiteraard proeven we ook het verschil! Per avond komen telkens een achttal wijnen op de proeftafel. En we besteden ook aandacht aan de link tussen wijn en gerecht.

Wat? Twee avonden een boeiende uiteenzetting rond de meest bekende druivensoorten, met foto’s, filmpjes en teksten. We proeven acht wijnen per avond.

Data in 2016:
woensdagen 11 mei en 25 mei 2016

Uur: van 19.30 tot 22.30 uur

Prijs: 56 euro voor de beide avonden, alles inbegrepen.

wit-en-rood


 

U kan zich via onderstaand formulier inschrijven:

Naam

Straat + huisnummer

Postcode + gemeente

E-mail

Telefoonnummer / gsmnummer

 

webdesign De Webstek