Wijnabonnement

Zesf jaar geleden startte De Wijnzolder met een nieuw initiatief: het wijnabonnement. Ik had van veel mensen gehoord dat ze wel geïnteresseerd waren in de wijnen die ik op zaterdag in de winkel laat proeven, maar moeilijk in Sint-Laureins geraakten. “Als de berg niet naar Mohammed komt, zal Mohammed naar de berg moeten gaan”, dacht ik. Dus startte ik het wijnabonnement. Aangezien dit abonnement zo’n succes is, gaat het ook in het nieuwe seizoen door. Wie wil kan nu ook instappen. Dat werkt zo. Om de twee weken laat ik in de winkel een aantal wijnen proeven. Daarvan selecteer ik er elke maand zes. Die zes flessen krijgen de abonnees maandelijks thuis geleverd, met bovenop nog een korting van 10%. De rekening voor die zes flessen schommelt tussen 55 en 70 euro. Betaling gebeurt bij levering, of nadien via storting. Abonnees verbinden zich niet voor een lange periode en kunnen op gelijk welk moment uitstappen. We kunnen ook à la tête du client werken. Wie bijvoorbeeld geen wit lust, krijgt dan enkel rood. Heeft u interesse of wenst u nog meer informatie? Bel of mail!

Dit was het abonnement voor de maand juni:

Domaine du Jas (Rhône, biodynamisch)

Côtes du Rhône, Serre du Roule 2015 –rood – 9,20
100% grenache. Zachte en soepele maar toch krachtige en mooi rijpe wijn, met de nadruk op rood fruit. Dit type côtes du rhône is een passe-partout. Past bij veel soorten kaas, bij varkensvlees, een stoofpotje, bij de spaghetti… Nu al op dronk, en nog te bewaren tot 2020.

Côtes du Rhône, La Cabre d’Or 2015 – rood – 12,20
100% syrah van oude stokken, 6 maand opgevoed op eiken vaten. Deze wijn geeft een samenspel van rood en zwart fruit, aangevuld met een tikje vanille door het hout. Als deze wijn wat veroudert komt ook de kruidigheid mooi opzetten. Breed inzetbaar: bij wild, gevogelte, gerechten met champignons of truffel enzovoort. Nu al op dronk na karafage en nog te bewaren tot 2025.

Côtes du Rhône Villages 2014 – rood – 12,20
50% grenache, 30% syrah en 20% cinsault, allemaal van oude stokken (35 à 70 jaar oud).  Deze wijn komt van een specifiek terroir, waardoor hij een zeer donkere kleur en een vlezig karakter kreeg. De drie cépages – typisch voor deze streek – zijn samengebracht in een mooi geheel dat heel goed kan verouderen (tot 12 jaar na de oogst!). Schenk deze wijn bij vederwild en rood vlees.

Côtes du Rhône Villages Visan 2015 – rood – 14,40
80% grenache en 20% syrah. De druiven zijn geteeld binnen de prestigieuze appellatie Visan op een terroir vol grote rolkeien dat aan Châteauneuf du Pape doet denken. De wijngaard ligt op meer dan 300 meter boven de zeespiegel op een steile helling. Dit is een bewaarwijn bij uitstek. Het is een zeer volle wijn met aroma’s van heel rijp fruit (vijgenconfituur, kersen…). Schenk deze wijn bij vederwild en rood vlees.

Cava Puig de Solivella (Penedès, Spanje)

Puig de Solivella brut – bubbel – 8,60
Een lekkere cava in dit prijssegment? Ik heb er erg lang naar gezocht, maar ik heb er een gevonden. Ongecompliceerde bubbels die (in tegenstelling tot veel van zijn soortgenoten) ook smáák hebben. Uiteraard nu op dronk, nog maximaal twee jaar bewaren.

Puig de Solivella brut nature – bubbel – 8,80
Voor de brut nature van Puig de Solivella gebruikt men twee klassieke cavadruiven: macabeo en parellada. Dit is een krachtige wijn die in het aroma rijp wit fruit en een toefje noten prijsgeeft. De brut nature rijpt 22 maand vooraleer hij afgewerkt wordt. Dat is bijzonder lang, want het minimum is maar 9 maand. Veel champagnes halen zelfs die rijpingstijd niet. Dit is een cava die echt  droog is.

Voor deze selectie bedraagt de totale kostprijs 65,40 euro. Min de korting komt dat op 58,86 euro.

webdesign De Webstek