NIEUWS

SICILIAANSE DISISA-BAAS KOMT NAAR SENTE
Neen, het is niet wat u denkt wanneer u bovenstaande titel leest. ‘Disisa’ is NIET de naam van een afdeling van de maffia en de baas waarvan sprake is NIET de kerel die ze twee weken geleden opgepakt hebben in Palermo. Het blijft dus wel degelijk absoluut veilig om naar Sint-Laureins te komen.
Bijvoorbeeld op vrijdagavond 17 maart, want dan komt Siciliaan Mario di Lorenzo van wijndomein Feudo Disisa naar De Wijnzolder voor een proeverij. Di Lorenzo is de baas van een prachtig domein in het noordwesten van Sicilië, waarvan we al enkele jaren zo goed als alle wijnen importeren.
Ik ontmoette Mario enkele weken geleden nog op Disisa en hij ziet het helemaal zitten om voor het eerst naar Vlaanderen af te zakken.
Het landgoed Disisa dateert van de 12-de eeuw, toen de Normandiërs nog de baas waren in Sicilië. Het domein is al 200 jaar in handen van dezelfde familie en al die tijd maakt men er al kwalitatieve wijn. Het prachtige domein ademt traditie en diep respect voor Il Vino uit. Het ligt op een heuveltop en geeft de bezoeker een adembenemend uitzicht op de streek.
De wijnen van Disisa zijn zogenaamde ‘premium wines’. Dat wil zeggen dat de kwaliteit tot en met de basiscuvées van een zeer hoog niveau is. Feudo Disisa gaat nochtans niet mee in de Siciliaanse mode om internationale druiven zoals merlot, cabernet sauvignon en sauvignon blanc aan te planten. Ze houden het voornamelijk bij hun eigen, autochtone druivensoorten zoals nero d’avola, inzolia, perricone, cattarato en zo meer. En zo hebben we dat ook graag bij De Wijnzolder.
Mario komt een avond lang vertellen over zijn familie en zijn domein. Hij laat meer dan tien wijnen proeven. L’Italiano vero spreekt perfect Engels en indien nodig vertalen we wel even.
De avond vindt plaats op De Wijnzolder en start om 20 uur. Het aantal plaatsen is beperkt, dus inschrijven is verplicht. Stuur daarvoor een mailtje naar info@dewijnzolder.be. De toegangsprijs voor de avond bedraagt 10 euro, maar dat bedrag krijgt u terug als korting wanneer u voor minstens 100 euro Disisa-wijn bestelt.

vrijdag 17 maart, 20 uur: degustatie Feudo Disisa, Sicilia

Privacyverklaring - INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF