Tien jaar WijnzolderKnipsel 10
ALLE ACTIES EN ACTIVITEITEN OP EEN RIJ!

 

GRATIS FLES GRAHAM BECK
Sinds het begin van dit jubileumjaar 10 jaar Wijnzolder krijgt elke klant die voor 300 euro wijn koopt, een gratis fles Bandol cadeau ter waarde van 30 euro. We zien stilaan de bodem van onze voorraad, maar wie nog snel zijn spaarkaart wil aanvullen tot 300 euro kan dat nog wel even.
Inmiddels starten we een nieuwe actie op. Wie vanaf volgende zaterdag voor minstens 100 euro wijn meeneemt, krijgt er een fles The Game Reserve Pinotage 2013 van het huis Graham Beck (waarde: ongeveer 10 euro) bovenop. Het domein kent u misschien wel van de zogenaamde Obamabubbels: men produceert er de schuimwijn die president Obama in betere tijden in het Witte Huis schonk.
De aanbieding geldt zolang de voorraad strekt, zoals dat in het Schoon Vlaams klinkt.

WIN IN 2018 ELKE MAAND EEN MAGNUM BAROLO
Een heel jaar lang krijgt u per aankoopschijf van 25 euro in de Wijnzolderwinkel een Barolo-ticket. U vult daarop uw gegevens in en dropt de tickets in een urne. Elke maand trekken we een winnaar, die gratis een magnumfles (1,5 liter, waarde om en bij de 60 euro) Barolo 2012 van het domein Barale Fratelli ontvangt. Winnaars worden persoonlijk verwittigd.

SPAAR VOOR EEN GRATIS FLES BANDOL VAN 30 EURO
Het hele feestjaar 2018 door kan u sparen voor gratis flessen wijn, die we speciaal voor deze gelegenheid selecteerden.
Starten doen we met een fles van ons vertrouwde Bandol-domein: Château Jean-Pierre Gaussen. Bandol is een van onze favoriete appellaties in Frankrijk. In de Provence, halfweg tussen Marseille en Toulon, maken ze wijnen met ballen. De bandols van Gaussen bevatten 95% mourvèdre, een druif die – als je ze tijd geeft – van de allermooiste wijnen oplevert die in La Douce te vinden zijn.
Jean-Pierre stelde voor onze verjaardag een lot “longue garde” 2006 ter beschikking. 2006 was in Bandol volgens de statistieken “un très grand millésime”. Deze fles, die nota bene op de markt kwam in het jaar dat wij startten met onze Wijnzolder, begint nu stilaan op dronk te komen. Ik denk dat hij nog twee-drie jaar nodig heeft om alles te geven wat hij in zich heeft. Bandol is geen goedkope streek. Deze 2006 is zo’n 30 euro per fles waard.
Als u voor 300 euro wijn koopt in De Wijnzolderwinkel, ontvangt u zo’n fles helemaal gratis. U hoeft dat bedrag niet ineens uit te geven. Ons elektronisch kassasysteem houdt bij aan welk bedrag u al zit. Eens u de 300 euro bereikt, komt er een fles uw kant uit.
Deze actie loopt zolang er flessen bandol 2006 beschikbaar zijn. Maar geen zorgen: als ze op zijn, hebben we al weer iets anders in de aanbieding!
(update: inmiddels is deze actie afgelopen, maar bovenaan deze pagina kan u lezen wat ervoor in de plaats komt)

PETER VAN HOECKE IS WIJNZOLDERPROEVER 2018
Maldegemnaar Peter Van Hoecke won op vrijdag 16 februari de titel van Wijnzolderproever 2018. De wedstrijd werd door uw dienaar georganiseerd ter gelegenheid van de viering van tien jaar Wijnzolder.  Twintig kandidaten (foto) mochten vrijdagavond afzakken naar Sint-Laureins. Zij waren willekeurig geloot uit de meer dan tachtig kandidaat-deelnemers die zich ingeschreven hadden. De twintig ondergingen een hele reeks proef- en ruiktesten in een uitgebreide blindproeverij. Deelnemers moesten onder meer een klassechampagne onderscheiden van een eenvoudige schuimwijn, ruiken en proeven of een wijn al dan niet op eiken vaten was gerijpt, de geur van pompelmoes, honing en peper herkennen in een geurflesje, enzovoort.
Alle deelnemers gingen naar huis met een fles rode klassewijn van 30 euro en ingenieus systeem om etiketten van wijnflessen af te halen en te bewaren. Voor de vier besten van de groep was er nog een speciale prijs. Frederik Deleu uit Sint-Laureins, Reinhart De Coster uit Watervliet, Peter Van Hoecke uit Maldegem en Tommy Vermeersch uit Waarschoot mogen volgend seizoen gratis de volledige Tour de France-cursus volgen op De Wijnzolder. Peter Van Hoecke kreeg als ultieme winnaar bovenop nog een magnumfles Barolo.
Onder de kandidaat-deelnemers die vrijdag niet naar de Wijnzolder mochten komen, werden ook nog eens zes magnumflessen Barolo verloot ter waarde van elk zestig euro. Die flessen gaan naar Bart Van Bouchaute uit Lembeke, Chris Verstraete uit Waarschoot, Jean Petit uit Maldegem, Lorenzo De Pauw uit Eeklo, Veronique Van Vooren uit Eeklo en Piet Lammertyn uit Adegem.

1
 

Privacyverklaring - INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF