NIEUWS

WEGENS GROOT SUCCES:
EXTRA PROEFAVOND PRIORAT EN GALICIA OP ZATERDAGAVOND

Op vrijdagavond 23 juni komen twee Spaanse wijnboeren naar de Wijnzolder. Dat kondigden we halfweg vorige week aan. Amper een week later zit de proefavond al bijna vol (er zijn nog enkele plaatsen vrij). De twee wijnboeren stellen daarom hun terugreis uit en blijven een extra avond wijnzolderen. Inschrijven kan nu ook voor zaterdagavond 24 juni.
Dat de proeverij met Jordi Rotllan en Francisco Santiso aanslaat, is eigenlijk geen verrassing. De twee vertegenwoordigen twee bijna iconische Spaanse wijnregio’s.
Jordi is Catalaan en hij maakt zijn wijnen in de regio Priorat, niet zo ver van Tarragona en Barcelona. Het wijngebied rond het Montsantgebergte is bijzonder in trek. Priorat- en montsantwijnen zijn doorgaans hele volle en stevige wijnen. Dat heeft te maken met de extreme omstandigheden waarin de wijnstokken daar groeien. Jordi vertelt en toont er u ongetwijfeld alles over tijdens zijn bezoek.
Francisco vertegenwoordigt een aantal kleine wijndomeintjes in Galicia. Dat is de regio in het uiterste noordwesten van Spanje. De belangrijkste stad daar is Santiago de Compostella. De wijngaarden liggen er zonder uitzondering in de invloedsfeer van de Atlantische Oceaan. En geloof me: het helpt om wijn te maken in dat gebied als je een ‘poco loco’ bent. De wijngaarden zijn niet zelden aangeplant op duizelingwekkend steile hellingen. Francisco zal wijnen laten proeven uit Rías Baixas (dé rijzende ster in wijnland Spanje), Ribeiro en Ribeira Sacra.
De twee mannen vullen een hele avond. We starten om 20 uur en sluiten af rond 22.30 uur. Er worden in totaal een tiental wijnen geproefd. Jordi en Francisco spreken Engels en indien nodig vertalen we.
Wie nog wil inschrijven voor de proeverij van vrijdagavond 23 juni, zal snel moeten zijn. Er zijn nog een zestal plaatsen vrij. Voor zaterdagavond 24 juni starten we nu ook de inschrijvingen op. Wilt u erbij zijn? Stuur dan een mail naar info@dewijnzolder.be. Inschrijven kost 10 euro per persoon, maar die centen krijgt u terug wanneer u voor minstens 100 euro wijn aankoopt.

Wijnproefavond Priorat en Galicia: vrijdag 23 en zaterdag 24 juni, telkens om 20 uur.

Privacyverklaring - INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF