Tien jaar WijnzolderKnipsel 10
ALLE ACTIES EN ACTIVITEITEN OP EEN RIJ!

 

TERRA DI CONFINE MET 33% KORTING
De Terra di Confine 2013 bestaat uit 70 procent montepulciano en 30 procent merlot. Die laatste druiven worden na de oogst eerst een poos ingedroogd in een gekoelde ruimte vooraleer ze de gistingscuve in gaan. Deze techniek is vergelijkbaar met wat ze in het Noord-Italiaanse Veneto doen om hun wereldberoemde amarone te maken. Terra di Confine 2013 is een volle, rijke  wijn met zalvende tannines. De wijn verdwijnt na de gisting voor 12 maanden in nieuwe eiken vaten, maar het hout is absoluut niet storend. Dit is een wijn die nu al erg lekker is, maar nog jaren lang kan bewaard worden.
Terra di Confine wordt in de gespecialiseerde pers bejubeld en met hoge punten overladen: Robert Parker (The Wine Advocate) geeft hem 91/100 en van James Suckling van Wine Spectator krijgt hij zelfs 92/100. Verder zijn er nog Luca Maroni (90/100), Gambero Rosso (2 bekertjes en in de finale voor de maximumscore van 3 bekertjes), 93/100 en Super 3 sterren van Veronelli …
De normale prijs voor deze wijn bedraagt 16,90 euro, maar de 600 flessen die we ter gelegenheid van ons jubileum goedkoop konden aankopen, mogen weg met 33% korting en kosten dus nu maar 11,32 euro.

WIN IN 2018 ELKE MAAND EEN MAGNUM BAROLO

Een heel jaar lang krijgt u per aankoopschijf van 25 euro in de Wijnzolderwinkel een Barolo-ticket. U vult daarop uw gegevens in en dropt de tickets in een urne. Elke maand trekken we een winnaar, die gratis een magnumfles (1,5 liter, waarde om en bij de 60 euro) Barolo 2012 van het domein Barale Fratelli ontvangt. Winnaars worden persoonlijk verwittigd.

SPAAR VOOR EEN GRATIS FLES BANDOL VAN 30 EURO
Het hele feestjaar 2018 door kan u sparen voor gratis flessen wijn, die we speciaal voor deze gelegenheid selecteerden.
Starten doen we met een fles van ons vertrouwde Bandol-domein: Château Jean-Pierre Gaussen. Bandol is een van onze favoriete appellaties in Frankrijk. In de Provence, halfweg tussen Marseille en Toulon, maken ze wijnen met ballen. De bandols van Gaussen bevatten 95% mourvèdre, een druif die – als je ze tijd geeft – van de allermooiste wijnen oplevert die in La Douce te vinden zijn.
Jean-Pierre stelde voor onze verjaardag een lot “longue garde” 2006 ter beschikking. 2006 was in Bandol volgens de statistieken “un très grand millésime”. Deze fles, die nota bene op de markt kwam in het jaar dat wij startten met onze Wijnzolder, begint nu stilaan op dronk te komen. Ik denk dat hij nog twee-drie jaar nodig heeft om alles te geven wat hij in zich heeft. Bandol is geen goedkope streek. Deze 2006 is zo’n 30 euro per fles waard.
Als u voor 300 euro wijn koopt in De Wijnzolderwinkel, ontvangt u zo’n fles helemaal gratis. U hoeft dat bedrag niet ineens uit te geven. Ons elektronisch kassasysteem houdt bij aan welk bedrag u al zit. Eens u de 300 euro bereikt, komt er een fles uw kant uit.
Deze actie loopt zolang er flessen bandol 2006 beschikbaar zijn. Maar geen zorgen: als ze op zijn, hebben we al weer iets anders in de aanbieding!

PETER VAN HOECKE IS WIJNZOLDERPROEVER 2018
Maldegemnaar Peter Van Hoecke won op vrijdag 16 februari de titel van Wijnzolderproever 2018. De wedstrijd werd door uw dienaar georganiseerd ter gelegenheid van de viering van tien jaar Wijnzolder.  Twintig kandidaten (foto) mochten vrijdagavond afzakken naar Sint-Laureins. Zij waren willekeurig geloot uit de meer dan tachtig kandidaat-deelnemers die zich ingeschreven hadden. De twintig ondergingen een hele reeks proef- en ruiktesten in een uitgebreide blindproeverij. Deelnemers moesten onder meer een klassechampagne onderscheiden van een eenvoudige schuimwijn, ruiken en proeven of een wijn al dan niet op eiken vaten was gerijpt, de geur van pompelmoes, honing en peper herkennen in een geurflesje, enzovoort.
Alle deelnemers gingen naar huis met een fles rode klassewijn van 30 euro en ingenieus systeem om etiketten van wijnflessen af te halen en te bewaren. Voor de vier besten van de groep was er nog een speciale prijs. Frederik Deleu uit Sint-Laureins, Reinhart De Coster uit Watervliet, Peter Van Hoecke uit Maldegem en Tommy Vermeersch uit Waarschoot mogen volgend seizoen gratis de volledige Tour de France-cursus volgen op De Wijnzolder. Peter Van Hoecke kreeg als ultieme winnaar bovenop nog een magnumfles Barolo.
Onder de kandidaat-deelnemers die vrijdag niet naar de Wijnzolder mochten komen, werden ook nog eens zes magnumflessen Barolo verloot ter waarde van elk zestig euro. Die flessen gaan naar Bart Van Bouchaute uit Lembeke, Chris Verstraete uit Waarschoot, Jean Petit uit Maldegem, Lorenzo De Pauw uit Eeklo, Veronique Van Vooren uit Eeklo en Piet Lammertyn uit Adegem.

1
 

Privacyverklaring