Wijnabonnement

Enkele jaren geleden startte De Wijnzolder met een nieuw initiatief: het wijnabonnement. Ik had van veel mensen gehoord dat ze wel geïnteresseerd waren in de wijnen die ik op zaterdag in de winkel laat proeven, maar moeilijk in Sint-Laureins geraakten. “Als de berg niet naar Mohammed komt, zal Mohammed naar de berg moeten gaan”, dacht ik. Dus startte ik het wijnabonnement. Aangezien dit abonnement zo’n succes is, gaat het ook in het nieuwe seizoen door. Wie wil kan nu ook instappen.
Dat werkt zo. Om de twee weken laat ik in de winkel een aantal wijnen proeven. Daarvan selecteer ik er elke maand zes. Die zes flessen krijgen de abonnees maandelijks thuis geleverd, met bovenop nog een korting van 10%. De rekening voor die zes flessen schommelt tussen 55 en 75 euro. Meestal gaat het om vier flessen rood en twee flessen wit. Betaling gebeurt bij levering, of nadien via storting. Abonnees verbinden zich niet voor een lange periode en kunnen op gelijk welk moment uitstappen. Het abonnement komt meestal op de laatste woensdag of donderdag van de maand.
Ongeveer een week vóór het abonnement komt, stuur ik een mail met het aanbod van de maand. Zijn er bepaalde flessen die u niet interesseren, dan kan u die wisselen voor andere. U kan als het nodig is ook eens een maand overslaan.

Inschrijven kan gewoon via een mailtje naar info@dewijnzolder.be. Ik contacteer u dan van zodra er een nieuw abonnement aankomt.

Dit was het abonnement voor de maand december 2022:

Beste abonnee,

Op de valreep van 2022 breng ik u een reeks feestelijke wijnen. Omdat we straks lekker willen aperitieven zitten er ook heerlijke Franse bubbels bij. De rest van de selectie zocht ik in Frankrijk, Italië en Spanje.

Domaine Bersan (Saint-Bris, Bourgogne, Frankrijk)
Crémant de Bourgogne – bubbel – 19,70 euro
Feesten zonder bubbels, dat gaat niet. Daarom nog eens deze werkelijk fantastische schuimwijn die veel, héél veel champagnes doet verbleken.
Hij is gemaakt van 100% pinot noir. Die rijpt maar liefst 36 maand ‘sur lattes’. Het resultaat is van een verfijning die weergaloos is.
Ik liet deze wijn vorige week tijdens de les ‘champagne’ tussen twee premier cru’s uit die regio proeven, en hij hield zich wonderwel staande!

Saint-Bris 2015 – wit – 15,70
100% sauvignon blanc, de specialiteit van de streek van Saint-Bris. Deze wijn werd voor 70% opgevoed in eiken vaten. Dit is een heel complexe witte wijn die echt het terroir van Saint Bris etaleert met heel minerale toetsen maar ook een uitgesproken peperigheid. De sauvignon blanc geeft natuurlijk een mooie fraîcheur aan de wijn.
Schenk hem bij zeevruchten of jonge geitenkaas, maar vergeet hem ook niet in te zetten bij kruidige schotels als kip curry. Nu mooi op dronk en nog twee jaar bij te houden.

Bodegas Montegaredo (Ribera del Duero, Spanje)
Crianza 2017 – rood – 12,70

De drie wijnen van Montegaredo zijn stevige jongens. Ze worden gemaakt van honderd procent tempranillo, hier ‘tinto del país’ genoemd. De wijnen hebben wat tijd nodig om in een soepele plooi te vallen, vandaar dat ik ietwat oudere jaargangen aankoop.
De instapwijn is de Montegaredo crianza. Die verbleef goed een jaar op eiken vaten. Alleen al voor het schitterende aroma zou je deze wijn meenemen. Hij ruikt naar zwart fruit en heeft een fijne kruidige toets.
In de mond krijg je een stevige wijn met aanwezige maar rijpe tannines. Drink deze wijn bij stevige vleesgerechten of wild. Kan nog 5 jaar mee.

Pirámide 2016 – rood – 16,30
De druiven voor de Pirámide crianza komen van een specifieke wijngaard op de Cuesta Manvirgo, een heuvel die een beetje doet denken aan de Cortonheuvel in de Bourgogne. De 2016 is een heel stevige wijn, maar tegelijk zacht en toegankelijk. Kan nog 7 jaar mee.

Tenuta Vitalonga (Umbrië, Italië) (biologisch)
Elcione 2019 – rood – 8,90
Blend van merlot, cabernet sauvignon en een vleugje sangiovese. Deze wijn werd een jaar op oude eiken vaten gelagerd. Deze 2019 lijkt blind wel op een heel kwalitatieve bordeaux uit een rijp jaar. Hij is rijp, dik en heeft veel diepgang. Deze wijn past bij heel veel vleesgerechten maar ook bij halfharde en harde kazen. Op dronk en nog minstens drie jaar te bewaren.

Cialu (Rioja, Spanje)
Cialu crianza 2018 – rood – 7,90 euro
Bodegas Cialu is een klein familiedomein dat in Noord-Spanje in de zogenaamde Rioja Alta ligt. Dat is het hoogstgelegen deel van de Rioja, waar traditioneel de fijnste wijnen gemaakt worden. De crianza is gemaakt van 75% tempranillo, 15% garnacha en 10% mazuelo. De nieuwe jaargang – net binnen – rijpt 14 maanden in eiken vaten van 225 liter, en dat levert een zijdezachte wijn op met een zekere houtinvloed (koffie, vanille) en heel mooi rijp rood fruit. Deze wijn is nu op dronk en kan nog vijf jaar mee. Combineer hem met niet al te krachtige vleesgerechten of pasta met vlees.

Voor deze selectie bedraagt de totale kostprijs 81,20 euro. Min de korting komt dat op 73,08 euro.


 

 

Privacyverklaring - INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF