Wijnabonnement

Enkele jaren geleden startte De Wijnzolder met een nieuw initiatief: het wijnabonnement. Ik had van veel mensen gehoord dat ze wel geïnteresseerd waren in de wijnen die ik op zaterdag in de winkel laat proeven, maar moeilijk in Sint-Laureins geraakten. “Als de berg niet naar Mohammed komt, zal Mohammed naar de berg moeten gaan”, dacht ik. Dus startte ik het wijnabonnement. Aangezien dit abonnement zo’n succes is, gaat het ook in het nieuwe seizoen door. Wie wil kan nu ook instappen.
Dat werkt zo. Om de twee weken laat ik in de winkel een aantal wijnen proeven. Daarvan selecteer ik er elke maand zes. Die zes flessen krijgen de abonnees maandelijks thuis geleverd, met bovenop nog een korting van 10%. De rekening voor die zes flessen schommelt tussen 55 en 75 euro. Meestal gaat het om vier flessen rood en twee flessen wit. Betaling gebeurt bij levering, of nadien via storting. Abonnees verbinden zich niet voor een lange periode en kunnen op gelijk welk moment uitstappen. Het abonnement komt meestal op de laatste woensdag of donderdag van de maand.
Ongeveer een week vóór het abonnement komt, stuur ik een mail met het aanbod van de maand. Zijn er bepaalde flessen die u niet interesseren, dan kan u die wisselen voor andere. U kan als het nodig is ook eens een maand overslaan.

Inschrijven kan gewoon via een mailtje naar info@dewijnzolder.be. Ik contacteer u dan van zodra er een nieuw abonnement aankomt.

Dit was het abonnement voor de maand juni 2022:

Beste abonnee,

Ook deze maand selecteerde ik wijnen die goed bij de zomer passen. Deze keer vond ik die uitsluitend in Frankrijk.
Nog dit: eind juli is er traditioneel géén abonnement, maar als u iets nodig heeft spring ik tijdens de ‘abonnementloze’ periode met plezier op mijn wijnfiets. De winkel blijft trouwens de hele zomervakantie open op zaterdag of na afspraak.
U hoort me ergens na half augustus terug.
Fijne vakantie gewenst!

Domaine Le Cazal (Minervois, Frankrijk) (biologisch)
Tradition 2019 – rood – 8,00

Deze wijn zat nog niet in ons assortiment, tot ik afgelopen maand op bezoek was bij Le Cazal en dit ook verbazend lekker vond. De instapcuvée van het domein wordt gedomineerd door een aroma van klein rood fruit, maar er is ook al die typische kruidigheid die zo eigen is aan Le Cazal. De biowijn is samengesteld uit telkens een derde syrah, grenache en carignan. Schenken aan 16°C bij de dagdagelijkse keuken. Wachten hoeft niet, maar u mag deze wijn zonder zorgen nog vier jaar wegleggen.

Le Rosé du Cazal 2021 – rosé – 8,60
“Le Rosé du Cazal” is gemaakt van 85% grenache en 15% syrah, typische druiven voor deze Zuid-Franse regio. Het is een lichte rosé met frisse zuurtjes, die in de neus gedomineerd wordt door klein rood fruit en een toefje peper. Dit is lekker bij een zomerse salade, bij lamskoteletjes van de BBQ of als aperitief. Op dronk.

Château des Vergers (Beaujolais-Lantigné, Frankrijk) (biologisch)
Aux Saules 2020 – rood  – 12,40
100% gamay-druiven. Onweerstaanbaar lekkere wijn met zijn fruit-fruit-fruit-aroma van rode vruchten. Lichtvoetig in de mond is hij een sappige, krokante wijn die ook heel verteerbaar is. Drink hem als plezierwijn of schenk hem bij lichte schotels met charcuterie, kip of groenten. Mag licht gekoeld worden en kan nog mee tot 2025.

Domaine Mabillot (Reuilly, Loire, Frankrijk)
Montcocu pinot noir 2020 – rood – 14,10 euro
De pinot noir van Mabillot is normaal gesproken een eenvoudige maar zeer correcte wijn. In 2020 heeft Matthieu zichzelf alweer overtroffen. Dit is een werkelijk onweerstaanbaar lekkere pinot, gedragen door en hele bak rood fruit. Ik proefde hem ooit bij konijn met trappist en was weg van de wereld. Maar u mag deze wijn ook schenken bij alle mogelijke niet al te zware vleesgerechten (varkensvlees, charcuterie, zelfs kip). Als het warm weer is, aarzel dan niet om hem een beetje te koelen (15°C). Nog minstens 5 jaar te bewaren, maar nu al héél lekker.

Domaine Bersan (Saint-Bris, Bourgogne, Frankrijk)
Saint-Bris 2015 – wit – 15,70
100% sauvignon blanc, de specialiteit van de streek van Saint-Bris. Deze wijn werd voor 70% opgevoed in eiken vaten. Dit is een heel complexe witte wijn die echt het terroir van Saint Bris etaleert met heel minerale toetsen maar ook een uitgesproken peperigheid.
De sauvignon blanc geeft natuurlijk een mooie fraîcheur aan de wijn.
Schenk hem bij zeevruchten of jonge geitenkaas, maar vergeet hem ook niet in te zetten bij kruidige schotels als kip curry.
Bewaart een 8-tal jaar.

Bourgogne Côtes d’Auxerre 2015 – wit –15,70 euro
De chardonnay groeide op de beste percelen van het domein, pal zuidelijk gelegen en met een kimmeridgien-ondergrond. De gisting gebeurt op eiken vaten en nadien verdwijnt de wijn nog eens voor twee volle jaren in eik (waarvan echter maar 5% nieuwe vaten). In de neus domineert rijp geel fruit. Het hout is heel precies gedoseerd. Schenk deze wijn bij verfijnde gerechten met een zekere volheid, zoals bijvoorbeeld een koude visschotel. Maar deze wijn misstaat ook niet bij fijne charcuterie, zoals bijvoorbeeld beenham.

Voor deze selectie bedraagt de totale kostprijs 74,50 euro. Min de korting komt dat op 67,05 euro.

 

Privacyverklaring - INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF