Wijnabonnement

Enkele jaren geleden startte De Wijnzolder met een nieuw initiatief: het wijnabonnement. Ik had van veel mensen gehoord dat ze wel geïnteresseerd waren in de wijnen die ik op zaterdag in de winkel laat proeven, maar moeilijk in Sint-Laureins geraakten. “Als de berg niet naar Mohammed komt, zal Mohammed naar de berg moeten gaan”, dacht ik. Dus startte ik het wijnabonnement. Aangezien dit abonnement zo’n succes is, gaat het ook in het nieuwe seizoen door. Wie wil kan nu ook instappen.
Dat werkt zo. Om de twee weken laat ik in de winkel een aantal wijnen proeven. Daarvan selecteer ik er elke maand zes. Die zes flessen krijgen de abonnees maandelijks thuis geleverd, met bovenop nog een korting van 10%. De rekening voor die zes flessen schommelt tussen 55 en 70 euro. Meestal gaat het om vier flessen rood en twee flessen wit. Betaling gebeurt bij levering, of nadien via storting. Abonnees verbinden zich niet voor een lange periode en kunnen op gelijk welk moment uitstappen. Het abonnement komt meestal op de laatste woensdag of donderdag van de maand.
Ongeveer een week vóór het abonnement komt, stuur ik een mail met het aanbod van de maand. Zijn er bepaalde flessen die u niet interesseren, dan kan u die wisselen voor andere. U kan als het nodig is ook eens een maand overslaan.

Inschrijven kan gewoon via een mailtje naar info@dewijnzolder.be. Ik contacteer u dan van zodra er een nieuw abonnement aankomt.

Dit was het abonnement voor de maand juni:

Feudo Disisa (Monreale, Sicilië, Italië)

Grillo 2018 – wit – 9,50

100% grillo, autochtone witte druif van Sicilië. Gerijpt in inox. Frisse wijn met mooie zuren.
Scores: 90/100 van Falstaff (Duitsland), 5 sterren en 90/100 op de beurs Vinitaly (Italië), goud op het Concours Mondial de Bruxelles, 90/100 van Luca Maroni (Italië).
Lekker bij gegrilde vis en vegetarische gerechten. Op dronk en nog drie jaar te bewaren.

Lu Bancu cattarato 2018  – wit – 12,30
100% cattarato, autochtone witte druif van Sicilië. Rijpe, volle wijn met heel fijne zuren.
Scores: 92/100 van Falstaff (Duitsland), 96/100 en derde beste Italiaanse wijn van Luca Maroni (Italië).
Lekker bij stevige visgerechten, gevogelte, risotto, pasta met vis en groenten of bij verse kazen.
Al mooi op dronk, maar kan nog vier jaar liggen.

Nero d’Avola 2017 – rood – 9,50
100% nero d’avola, autochtone blauwe druif van Sicilië. 30% in eiken vaten, de rest in inox. Rijpe wijn met pakken zwart fruit en een snuifje mokka.
Scores: 91/100 van Luca Maroni (Italië).
Drinken bij pizza en pasta met vlees, vleesgerechten.
Al mooi op dronk, kan nog vier jaar mee.

Adhara 2017 – rood – 9,50
100% syrah, die in westelijk Sicilië als een inheemse druif beschouwd wordt. 30% in eiken vaten, de rest in inox. Heel typische syrah met veel peper.
Scores: 91/100 van Luca Maroni (Italië).
Lekker bij verouderde kazen en vleesgerechten.
Al mooi op dronk, kan nog vier jaar mee.

Granmassenti 2017 – rood – 13,70
100% perricone, autochtone blauwe druif van Sicilië. Druiven worden 1 maand gedroogd vooraleer ze in de gistingstank gaan. 10 maand barrique. Veel structuur. Komt mooi open na beluchting.
Scores: 5 sterren en 90/100 op wijnbeurs Vinitaly (Italië), 89/100 van Falstaff (Duitsland), 90/100 van Luca Maroni (Italië).
Veelzijdige begeleider bij bijvoorbeeld tagliatelle met vleessaus of vleesgerechten zoals gebraad.
Kan nog zeker zes jaar mee.

Vuaria 2013 – rood – 17,90
100% nero d’avola, autochtone blauwe druif van Sicilië. 14 maand eik. Zelfs nu nog vrij jong. Redelijk veel tannines maar toch al genietbaar bij de maaltijd.
Scores: 5 sterren en 91/100 op wijnbeurs Vinitaly (Italië), 91/100 bij Falstaff (Duitsland), Robert Parker 91+/100 (V.S.).
Lekker bij kruidige vleesgerechten zoals lam, gebraad of rood vlees.
Kan nog minstens zes jaar mee.

Voor de selectie van de zes bovenste wijnen bedraagt de totale kostprijs 72,40 euro. Min de korting komt dat op 65,16 euro.

Privacyverklaring - INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF