Wijnabonnement

Enkele jaren geleden startte De Wijnzolder met een nieuw initiatief: het wijnabonnement. Ik had van veel mensen gehoord dat ze wel geïnteresseerd waren in de wijnen die ik op zaterdag in de winkel laat proeven, maar moeilijk in Sint-Laureins geraakten. “Als de berg niet naar Mohammed komt, zal Mohammed naar de berg moeten gaan”, dacht ik. Dus startte ik het wijnabonnement. Aangezien dit abonnement zo’n succes is, gaat het ook in het nieuwe seizoen door. Wie wil kan nu ook instappen.
Dat werkt zo. Om de twee weken laat ik in de winkel een aantal wijnen proeven. Daarvan selecteer ik er elke maand zes. Die zes flessen krijgen de abonnees maandelijks thuis geleverd, met bovenop nog een korting van 10%. De rekening voor die zes flessen schommelt tussen 55 en 75 euro. Meestal gaat het om vier flessen rood en twee flessen wit. Betaling gebeurt bij levering, of nadien via storting. Abonnees verbinden zich niet voor een lange periode en kunnen op gelijk welk moment uitstappen. Het abonnement komt meestal op de laatste woensdag of donderdag van de maand.
Ongeveer een week vóór het abonnement komt, stuur ik een mail met het aanbod van de maand. Zijn er bepaalde flessen die u niet interesseren, dan kan u die wisselen voor andere. U kan als het nodig is ook eens een maand overslaan.

Inschrijven kan gewoon via een mailtje naar info@dewijnzolder.be. Ik contacteer u dan van zodra er een nieuw abonnement aankomt.

Dit was het abonnement voor de maand september 2021:

Beste abonnee,
Ik ben helemaal in de ban van de wijnen van Beaujolais na mijn queeste daar. Deze keer zitten de drie rode beaujolais die ik net importeerde in het abonnement. De fantastische witte chardonnay van Château des Vergers is hier op twee weken tijd uitverkocht en het is wachten op de botteling van de nieuwe jaargang in november. Die duikt dan wel eens op in een later abonnement.
Aanvullen doe ik met een Bourgondische gamay en twee witte wijnen voor de hopelijk mooie nazomer.

 Château des Vergers (Beaujolais-Lantigné, Frankrijk) (biologisch)

Aux Saules 2020 – rood  – 12,40
100% gamay-druiven. Onweerstaanbaar lekkere wijn met zijn fruit-fruit-fruit-aroma van rode vruchten. Lichtvoetig in de mond is hij een sappige, krokante wijn die ook heel verteerbaar is. Drink hem als plezierwijn of schenk hem bij lichte schotels met charcuterie, kip of groenten. Kan nog mee tot 2025.

Opgelet! Deze wijn is nog maar net gebotteld. Minstens een uur vooraf openen!

Domaine Les Capréoles (Régnié, Beaujolais, Frankrijk) (biologisch)

Diaclase 2018 – rood – 15,80
100% gamay-druiven. Wijn gemaakt van de oude stokken van het domein en een jaar gerijpt in eiken vaten. Deze wijn is na twee jaar mooi op dronk aan het komen, maar u hoeft zich niet te haasten want de verwachting is dat deze jaargang minstens 15 jaar meekan. Deze wijn heeft een breed aromatisch spectrum, ondersteund door een stevige maar zijdezachte structuur. Schenken bij varkensvlees of niet al te sterke kazen.

Sous la Croix 2020 – rood – 21,90
100% gamay-druiven. Ik proefde een veel oudere versie van deze wijn op het domein en die blies me weg. Enorm complex, je blijft eraan snuffelen. En ook hier weer heel zacht en smeuïg met heel mooie frisse zuren ter ondersteuning. Probeer hem nog enkele jaren weg te leggen, u zal beloond worden. Nu drinken kan al, maar doe hem dan liefst 24 uur vooraf open. Ook deze wijn kan u schenken bij niet al te uitgesproken gerechten.

Domaine Sainte Barbe (Mâcon Burgy, Bourgogne, Frankrijk) (biologisch)

Terres Rouges 2017 – rood – 15,30
100% gamay, want ook in de zuidelijke Bourgogne kweken ze deze druivensoort. De stokken zijn tussen 50 en 90 jaar oud. Het rendement is dan ook erg laag: amper 28 hectoliter per hectare.

De Terres Rouges is een rode wijn barstensvol fruit en kruiden. Hij verblijft een poos op eiken vaten en via die weg krijgt hij ook gerookte toetsen van mokka en chocolade. De gamay geeft in de mond een soepel, zacht karakter. De tannines zijn rond en rijp.
Dit is een gamay in bourgondische pinot noir-stijl. Proef hem bij charcuterieschotels of bij een niet al te uitgesproken stoofschotel. Een vijftal jaar te verouderen.

Cantina Custodi (Umbrië, Italië)

Belloro 2019 – wit – 6,90
Met deze scherp geprijsde witte wijn knipogen we nog even naar de afgelopen zomer. Een lichte en frisse witte Italiaan met de geur van rijpe peer. Te drinken als aperitief of bij eenvoudige pastagerechten met vis of zeevruchten. Nu al perfect en nog een jaar of drie ok.

Feudo Disisa (Monreale, Sicilië, Italië)

Chara 2019 – wit – 9,60

Vreemd dat deze witte wijn van Disisa nog nooit in het abonnement zat…
50% catarratto en 50% inzolia, autochtone witte druiven van Sicilië. Gerijpt in inox. Frisse wijn met veel fruit (citrus, perzik) en mooie zuren. Ook dit is een echte (na)zomerwijn, heel verfrissend.
Lekker bij frisse voorgerechten met zeevruchten, witvis van de grill of jonge kazen.
Op dronk en nog drie jaar te bewaren.

Voor deze selectie bedraagt de totale kostprijs 81,90 euro. Min de korting komt dat op 73,71 euro.


Privacyverklaring - INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF