Wijnabonnement

Enkele jaren geleden startte De Wijnzolder met een nieuw initiatief: het wijnabonnement. Ik had van veel mensen gehoord dat ze wel geïnteresseerd waren in de wijnen die ik op zaterdag in de winkel laat proeven, maar moeilijk in Sint-Laureins geraakten. “Als de berg niet naar Mohammed komt, zal Mohammed naar de berg moeten gaan”, dacht ik. Dus startte ik het wijnabonnement. Aangezien dit abonnement zo’n succes is, gaat het ook in het nieuwe seizoen door. Wie wil kan nu ook instappen. Dat werkt zo. Om de twee weken laat ik in de winkel een aantal wijnen proeven. Daarvan selecteer ik er elke maand zes. Die zes flessen krijgen de abonnees maandelijks thuis geleverd, met bovenop nog een korting van 10%. De rekening voor die zes flessen schommelt tussen 55 en 70 euro. Betaling gebeurt bij levering, of nadien via storting. Abonnees verbinden zich niet voor een lange periode en kunnen op gelijk welk moment uitstappen. We kunnen ook à la tête du client werken. Wie bijvoorbeeld geen wit lust, krijgt dan enkel rood. Heeft u interesse of wenst u nog meer informatie? Bel of mail!

Dit was het abonnement voor de maand december:

 

Beste abonnee,

Tijdens deze periode van het jaar mag het al eens wat feestelijker zijn. Daarom maakte ik een selectie van alles wat tijdens de eindejaarsperiode te proeven was in de winkel en bijzonder in de smaak viel bij de bezoekers van De Wijnzolder.

Graham Beck (Zuid-Afrika)
Graham Beck brut – bubbel – 16,30
Deze Zuid-Afrikaanse bubbel op champagneniveau is gemaakt van gelijke delen chardonnay en pinot noir. Dit was tot voor kort de officiële huisschuimwijn in het Witte Huis, er geïntroduceerd door president Obama. Sinds de presidentswissel proeven ze daar nu iets anders (azijn…?).

Domaine Sainte Barbe (Viré-Clessé, Frankrijk)
Vieilles Vignes 2014 – wit – 14,00
100% chardonnay. De vieilles vignes2014 is gemaakt van druivenstokken die meer dan 50 jaar oud zijn. Het is een vettige wijn met veelrondheid en toch een mooi evenwicht. Volgens de wijnboer kan je deze wijn combineren met foie gras, terrines, kip met room en morilles, kikkerbilletjes. Nu heel mooi op dronk, maar kan nog zeker een jaar of twee mee.

Dona Maria (Alentejo, Portugal)
Amantis reserva branco 2014 – wit – 13,80
Deze “reserva” is gemaakt van 100% viognier. De druiven gistten op houten vaten en de wijn verouderde daarna 6 maanden op eiken vaten. De aroma’s gaan van mango en sinaasappel naar peer en muskaat. De wijn heeft uiteraard een stevige houttoets en een erg lange afdronk. Best een aantal uur vooraf openen. Zeker niet te koud schenken (12°C is ideaal).  Nog zeker 5 jaar te bewaren. Schenken bij sint-jakobsvruchten, kip, kalfsvlees.

Amantis reserva tinto 2015 – rood – 13,90
Deze wijn is gemaakt van de autochtone Portugese druivensoort touriga nacional, aangevuld met Franse druiven: syrah, petit verdot en cabernet sauvignon. Deze wijn bracht een jaar door op eiken vaten. Gemaakt in een internationale en zeer toegankelijke stijl, geurt deze wijn naar rijp rood en zwart fruit. Hij heeft ook een uitgesproken gerookte toets. Hij is tenslotte kruidig, heeft zijdezachte tannines en een heel lange afdronk. Is nu al heel lekker, maar heeft nog wat reserve. Deze wijn kan nog minstens 8 jaar mee. Dit is een genietwijn die het ook uitstekend doet bij fijne vleesgerechten of wild.

Villa Travignoli (Chianti, Italië)
Chianti Rùfina 2015 – rood – 8,20
100% sangiovese, 6 maand eik en 6 maand inox. Opvallend bloemig aroma gaat over in een makkelijk drinkende wijn met toch een zekere structuur. Is nu nog jong, maar probeer hem maar al bij pasta met vlees, pizza, varkensvlees. Bewaren: nog 10 à 15 jaar (!)

Tegolaia Chianti Rùfina Riserva 2014 – rood – 14,20
95% sangiovese, 5% cabernet sauvignon en merlot. 2 jaar eik. Fantastisch aroma van zwart en rood fruit, aangevuld met mooi geïntegreerd hout. In de mond stevig maar rijp. Echte herfstwijn. Proeven bij wild en bij gegrild rood vlees. Bewaren: 15 à 20 jaar (!)

Voor deze selectie bedraagt de totale kostprijs 80,30 euro. Min de korting komt dat op 72,27 euro.

 

 

Privacyverklaring - INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF