Wijnabonnement

Enkele jaren geleden startte De Wijnzolder met een nieuw initiatief: het wijnabonnement. Ik had van veel mensen gehoord dat ze wel geïnteresseerd waren in de wijnen die ik op zaterdag in de winkel laat proeven, maar moeilijk in Sint-Laureins geraakten. “Als de berg niet naar Mohammed komt, zal Mohammed naar de berg moeten gaan”, dacht ik. Dus startte ik het wijnabonnement. Aangezien dit abonnement zo’n succes is, gaat het ook in het nieuwe seizoen door. Wie wil kan nu ook instappen.
Dat werkt zo. Om de twee weken laat ik in de winkel een aantal wijnen proeven. Daarvan selecteer ik er elke maand zes. Die zes flessen krijgen de abonnees maandelijks thuis geleverd, met bovenop nog een korting van 10%. De rekening voor die zes flessen schommelt tussen 55 en 75 euro. Meestal gaat het om vier flessen rood en twee flessen wit. Betaling gebeurt bij levering, of nadien via storting. Abonnees verbinden zich niet voor een lange periode en kunnen op gelijk welk moment uitstappen. Het abonnement komt meestal op de laatste woensdag of donderdag van de maand.
Ongeveer een week vóór het abonnement komt, stuur ik een mail met het aanbod van de maand. Zijn er bepaalde flessen die u niet interesseren, dan kan u die wisselen voor andere. U kan als het nodig is ook eens een maand overslaan.

Inschrijven kan gewoon via een mailtje naar info@dewijnzolder.be. Ik contacteer u dan van zodra er een nieuw abonnement aankomt.

Dit is het abonnement voor de maand juni 2021:

Beste abonnee,

Deze keer gaan we op wijnontdekking in Spanje, Argentinië (Patagonië) en Zuid-Afrika. Behalve enkele nieuwe jaargangen, proeft u deze keer ook een totaal nieuwe wijn van het Patagonische Fin del Mundo: een 100% malbec.

Nog dit: eind juli is er traditioneel géén abonnement, maar als u iets nodig heeft spring ik tijdens de ‘abonnementloze’ periode met plezier op mijn wijnfiets.
U hoort me ergens na half augustus terug.
Fijne vakantie gewenst!

Adi Badenhorst (Swartland, Zuid-Afrika)
Secateurs chenin blanc 2020 – wit – 11,00
100% chenin blanc. Deze witte wijn heeft alles wat een goede witte wijn nodig heeft: frisse zuurtjes, een stevige vettigheid, fris fruit en een mooie mineraliteit. Deze wijn is fris genoeg als aperitief en krachtig genoeg om hem te drinken bij bv. asperges met mousselinesaus, scampi’s met room enz. Nu op dronk en nog 3 jaar bij te houden (maar waarom zou u…?)

Ladron de Lunas (Utiel-Requena, Spanje)
Ladron de Lunas sauvignon blanc 2019 – wit – 7,30

Aan deze sauvignon blanc werd ook een scheutje van de cavadruif macabeo toegevoegd. Het resultaat is een wijn die aromatisch balanceert tussen de frisse sauvignontoetsen (citrus, kruisbessen) en de rijpe macabeo-aroma’s (tropisch fruit bijvoorbeeld). Ook in de mond is er een fijn duel tussen frisse zuurtjes en rijpe rondeur. Dit is een lekkere wijn om zo te drinken, als aperitief bijvoorbeeld. Maar ook bij frisse gerechten als een slaatje met zeevruchten of een jong geitenkaasje is dit erg lekker. Nog twee jaar bij te houden.

Ladron de Lunas crianza 2017 – rood – 9,60
Deze wijn is gemaakt van 100% bobal, de plaatselijke druif in Requena.  Hij kreeg 12 maanden eik, maar is absoluut niet gedomineerd door het hout. Het is een volle, rijpe wijn met – vreemd – voornamelijk rood fruit in de neus. Soepel in de mond houdt deze wijn een mooie frisheid. Ik zou dit schenken bij niet al te krachtige stoofschotels, varkensvlees (worst, varkensfilet…) of pittige charcuterie (chorizo, bijvoorbeeld). Nu op dronk en nog twee jaar te bewaren.

Bodegas del Jaro (Ribera del Duero, Spanje)
Sembro 2018 – rood –  11,60 euro

Nog een Spanjool. Deze wijn komt uit dé rijzende Spaanse ster: de noordelijke wijnstreek Ribera del Duero. Sembro is gemaakt van 100%  tempranillo (hier tinto del país genoemd). De wijn komt van druiven van de jongere wijnstokken en kreeg heel weinig vatlagering. Daardoor is dit een zeer soepele, elegante en toegankelijke wijn. Nog drie jaar bij te houden en lekker bij alle niet te zware of pikante vleesgerechten. Ook bij uw barbecue zal deze jongen het goed doen.

Bodega del Fin del Mundo (Patagonië – Argentinië)
Reserva Malbec 2019 – rood – 12,70
De reserva malbec heeft aroma’s van braambessen, pruimen, viooltjes en een lichte kruidige toets van hout en specerijen. Hij bracht 12 maanden door op eiken vaten. De wijn heeft zachte tannines, een volle smaak en aangename zuren. Dit is een heerlijk complexe malbec die je kan schenken bij charcuterie, tapas, antipasti, gegrild vlees, pizza en pasta met vlees. Hij is nu al mooi op dronk, maar je kan hem nog 4 jaar bijhouden.

Gran reserva 2017 – rood – 16,90
35% malbec, 32% cabernet sauvignon, 23% merlot, 10% cabernet franc. Deze reserva wordt enkel in uitzonderlijk goede jaren gemaakt en krijgt 12 maand hout. Op aromatisch vlak heel breed: chocolade, kersen, tabak en een mooie ingetogen houttoets. Sappige wijn met zachte tannines, die absoluut niet misstaat aan de feesttafel bij mooie vleesgerechten (bv. rosbief, entrecôte van de grill…). Op dronk en nog 10 jaar te verouderen.

Voor deze selectie bedraagt de totale kostprijs 69,10 euro. Min de korting komt dat op 62,19 euro.

Privacyverklaring - INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF