Lees meer over deze wijnen in de nieuwsbrief (zie homepage)

FEUDO DISISA (Monreale, Sicilia)

wit – Grillo 2018 – 9,50
100% grillo, autochtone witte druif van Sicilië. Gerijpt in inox. Frisse wijn met mooie zuren.
Scores: 90/100 van Falstaff (Duitsland), 5 sterren en 90/100 op de beurs Vinitaly (Italië), goud op het Concours Mondial de Bruxelles, 90/100 van Luca Maroni (Italië).
Lekker bij gegrilde vis en vegetarische gerechten.
wit – Lu Bancu 2018 – 12,30
100% cattarato, autochtone witte druif van Sicilië. Rijpe, volle wijn.
Scores: 92/100 van Falstaff (Duitsland), 96/100 en derde beste Italiaanse wijn van Luca Maroni (Italië).
Lekker bij stevige visgerechten, gevogelte, risotto, pasta met vis en groenten of bij verse kazen.
rood – Nero d’Avola 2017 – 9,50
100% nero d’avola, autochtone blauwe druif van Sicilië. 30% in eiken vaten, de rest in inox. Rijpe wijn met pakken zwart fruit en een snuifje mokka.
Scores: 91/100 van Luca Maroni (Italië).
Drinken bij pizza en pasta met vlees, vleesgerechten
rood – Adhara 2017 – 9,50
100% syrah, die in westelijk Sicilië als een inheemse druif beschouwd wordt. 30% in eiken vaten, de rest in inox. Heel typische syrah met veel peper.
Scores: 91/100 van Luca Maroni (Italië).
Lekker bij verouderde kazen en vleesgerechten.
rood – Granmassenti 2017 – 13,70
100% perricone, autochtone blauwe druif van Sicilië. Druiven worden 1 maand gedroogd vooraleer ze in de gistingstank gaan. 10 maand barrique. Veel structuur. Komt mooi open na beluchting.
Scores: 5 sterren en 90/100 op wijnbeurs Vinitaly (Italië), 89/100 van Falstaff (Duitsland), 90/100 van Luca Maroni (Italië).
Veelzijdige begeleider bij bijvoorbeeld tagliatelle met vleessaus of vleesgerechten zoals gebraad.
rood – Vuaria 2013 – 17,90
100% nero d’avola, autochtone blauwe druif van Sicilië. 14 maand eik. Zelfs nu nog vrij jong. Redelijk veel tannines maar toch al genietbaar bij de maaltijd.
Scores: 5 sterren en 91/100 op wijnbeurs Vinitaly (Italië), 91/100 bij Falstaff (Duitsland), Robert Parker 91+/100 (V.S.). Lekker bij kruidige vleesgerechten zoals lam, gebraad of rood vlees.
rood – Roano 2014 – 17,90
100% syrah, die in westelijk Sicilië als een inheemse druif beschouwd wordt. 14 maand Franse eik. Volle wijn met veel kracht. Veel peper.
Score: 93/100 van Luca Maroni (Italië).
Mooi bij gegrild vlees, champignon- en rode wijnsausen.
rood – Tornamira 2014 – 20,00
Blend van 50% syrah, 25% cabernet sauvignon en 25% merlot. 18 maand eik. Krachtig en toch subtiel, heel complex en nu al zeer goed drinkbaar.
Scores: Robert Parker 90+/100 (V.S.), 5 sterren en 90/100 bij wijnbeurs Vinitaly (Italië).
Lekker bij rood vlees, bijvoorbeeld bistecca alla palermitana.

Privacyverklaring - INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF