Lees meer over dit domein in de nieuwsbrief (zie homepage)

CASA DA ESTEIRA (Douro, Portugal)

wit – Casa da Esteira branco 2017 – 10,50
Een frisse maar rijpe wijn van autochtone druivenrassen als verdelho en rabigato. Heel origineel, mineraal aroma en mooi evenwichtig in de mond.

rosé – h’OUR 2016 – 8,50
Gastronomische droge rosé gemaakt van oude stokken touriga nacional. Heel aromatisch met rood fruit en een stevige minerale toets. Eerder lichtrood dan rosé.

rood – h’OUR tinto 2012 – 10,50
De druiven voor deze wijn komen van twee wijngaarden met verschillende hoogteligging. Stokken van 40 en 65 jaar oud. Dat levert een complexe en gestructureerde wijn op die tegelijk ook fris en elegant is. De 80% oude stokken zijn tinta amarela, tinto cão, touriga franca en touriga roriz. Verder verdwijnt er nog 10% touriga nacional en 10% sousão in de wijn. De veroudering gebeurt in nieuwe eiken vaten van 225 l en duurt 12 maanden.

rood – Casa da Esteiro reserva tinto 2014 – 14,00
Deze wijn is gemaakt van autochtone Portugese druivenrassen: sousão, tinta amarela, tinta francisca, tinta roriz, tinto cão, touriga franca en touriga nacional. De “reserva” geurt naar rijp zwart fruit en heeft licht gerookte en geroosterde tonen. De mond is lang en vol, met een zeer elegante structuur van goed aanwezige maar zachte tannines. Deze druiven voor deze wijn worden op zo’n 800 meter boven de zeespiegel geteeld. Daardoor heeft deze wijn naast zijn volheid ook een zeer mooie frisheid van levendige zuren.

Privacyverklaring - INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF