Tenuta Vitalonga – Terra di Confine 2011:

4 kopen + 2 gratis (= € 44,00/6 flessen)

 

 

vitalonga_-_terra_di_confine_2011_-_etichettaEEN KOOPJE
De eindejaarsfeesten  komen eraan, en dan ik heb wat extra plaats nodig in mijn wijnopslagplaats.
Bovendien komt binnenkort de nieuwe jaargang van de Terra di Confine binnen.
De resterende voorraad 2011 mag dus weg aan een prijsje.
De wijn kost normaal 11 euro/fles. Nu krijgt u 6 flessen voor 44 euro! U betaalt met andere woorden maar 7,33 euro/fles.

DE WIJN: TERRA DI CONFINE
Terra di Confine betekent het land op de grens. Deze wijn wordt inderdaad gemaakt op de grens tussen de Italiaanse provincies Umbria, Toscana en Lazio.
De 2011 is gemaakt van 80% montepulciano en 20% merlot. De wijn verbleef een vol jaar op vaten van Franse eik.
De montepulciano van het domein Vitalonga is een stevige druif die aan de jonge wijn een stevige scheut tannines geeft. Na vijf jaar is deze wijn nu echter mooi op dronk. De Terra di Confine kan je wel best enkele uren vooraf openen. Op aromatisch vlak vertoeven we voornamelijk in de regionen van rijp zwart fruit en een frisse kruidigheid. De eik is inmiddels mooi geïntegreerd in de wijn.

HET DOMEIN: TENUTA VITALONGA
Umbrië is het groene hart van Italië. Het gebied ligt helemaal in de schaduw van beroemde buur Toscane. De Azienda Agricola Maravalle in Ficulle, eigendom van de broers Gian Luigi en Pier Francesco Maravalle, startte in 2000 het domein Vitalonga. Maar daar ging al een lange geschiedenis aan vooraf. Vader Luigi Maravalle kocht het domein Montiano, nu gekend als Vitalonga, in de jaren 1950 om rode kwaliteitswijn en olijfolie te maken voor familiaal gebruik. Typisch rode druiven op het landgoed waren de rode Montepulciano en Sangiovese, aangeplant tussen esdoorns, olijfgaarden en eikenbos. In de jaren 1970 moderniseerden Luigi’s zoon Fabio en zijn vrouw Gigliola de gebouwen en installaties. Bij de heraanplanting en modernisering van de wijngaarden werden ze geadviseerd en geleid door hun jonge vrienden Riccardo en Renzo Cotarella. Al vanaf het begin kon men er kwaliteit oogsten. Vooral de rode druiven bleken uitstekend. Met het oog op de latere inrichting van eigen wijnkelders waren Gigliola en Fabio medestichters van de coöperatieve Cantina Monrubio. In de jaren 1990 begonnen hun zonen Gian Luigi en Pier Francesco hun ouders’ enthousiasme en ervaring te delen. Samen met de wijnexpert Riccardo Cotarella besloten ze het hele domein te vernieuwen. Het resultaat mag vandaag gezien worden: men produceert jaarlijks 80.000 flessen op 20 hectaren wijngaard. De cuverie is helemaal vernieuwd en er is ook een indrukwekkende vatenkelder op het domein. Een apart gebouw dienst als gastenverblijf en er is tenslotte ook een restaurant op het domein.

DE PERS OVER TERRA DI CONFINE 2011
– International Wine Report: 91/100
The 2011 ‘Terra di Confine’ is a fantastic blend of 80% Montepulciano and 20% Merlot. This opens with aromas of dark fruits and cherries, which are layered with Asian spices, cedar and a hint of licorice. It shows nice concentration and balance along with a terrific finish that leaves behind dark fruits and dried spices. (Best 2014-2018)
James Suckling, Wine Spectator: 91/100
– Cellar Tracker (op basis van 14 beoordelingen): 89/100
– Robert Parker: 88/100
– I Vini di Veronelli: 88/100
– Wine Enthusiast: 87/100

BESTELLEN
MAIL naar info@dewijnzolder.be
of
SURF naar de webshop
of
BEZOEK ons op zaterdag in de Wijnzolder-winkel, Rommelsweg 79, 9980 Sint-Laureins

Het aanbod is geldig zolang de voorraad strekt!

 

vitalongawineryumbria-3

 

 

 

 

Privacyverklaring - INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF