larzac3
larzac1
larzac2
larzac4
larzac5
larzac6
larzac7
larzac8
larzac9
larzac10
larzac11

Château Larzac

Het blijft een feit: als je een beetje je ogen (en je smaakpapillen) openhoudt, zijn er in de Zuid-Franse Languedoc schitterende wijnen te vinden voor géén geld.
De syrah-marselan en de merlot van het Château Larzac zijn werkelijk onweerstaanbaar lekkere wijnen. De merlot is sappig-fruitig en zijdezacht, terwijl de syrah-marselan iets meer structuur heeft maar tegelijk ook voor een formidabele prijs/plezierverhouding zorgt.
Beide wijnen worden gemaakt bij het kasteel van Larzac. Dat ligt bij de stad Pézenas, op een oude site die dateert van toen de Etrusken naar de Languedoc kwamen omstreeks 700 voor Christus. Men herbouwde het Toscaans geïnspireerde kasteel van Larzac aan het begin van de 17e eeuw.
Het motto van het Domaine de Larzac staat op een van de muren: “Sine sole nihil”: niets zonder zon. Het is ook deze waarheid als een koe die je op alle Larzac-etiketten terugvindt.
De wijngaard beslaat ongeveer tweeënzestig hectare. De velden liggen op hellingen van klei-kalksteen en grenzen aan de Peyne, een zijrivier van de Hérault. Een derde van het landgoed ligt in de appellatiezone “Languedoc”, waarvan twintig procent in de zone “Terroir de Pézenas”.
Het domein is sinds 8 juli 2019 gecertificeerd als “Exploitatie van hoge ecologische waarde” (Exploitation de Haute Valeur Environnementale). Deze certificering staat onder toezicht van de openbare autoriteiten. Ze is het resultaat van jarenlange inspanningen om milieuvriendelijke landbouwpraktijken te bevorderen.
De wijnen van Larzac kregen de jongste jaren goede vermeldingen bij de Guide Hachette, Guide Bettane & Desseauve, Vinalies internationals en de London Wine Fair jury.

Privacyverklaring - INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF