De wijngaarden van Reuilly zijn aangeplant op gematigd steile, kalkhoudende mergelhellingen en hoge terrassen met zand en kiezelstenen. Het bescheiden grondgebied van Reuilly is in handen van enkele tientallen boeren. Alain en Mathieu Mabillot bezitten 8 hectare op de beste locatie van Reuilly. Het familiale domein startte op in de jaren ’90. De jonge praatvaar Mathieu Mabillot keerde in 2008 terug naar het domein nadat hij œnologie was gaan studeren. Hij liep stage in de Médoc bij het gerenommeerde domein Lynch Bages. Nadien ging hij aan het werk bij de tonnenmakerij Taransaud en nog later bij (wijn)glazenmaker Mikasa. Ondertussen is ook broer Renaud naar het domein teruggekeerd. Hij werkte eerder voor een Amerikaans verpakkingsbedrijf en reisde de wereld rond. Samen namen ze het bedrijf dus in 2008 over toen vader Alain met pensioen ging.
Ik importeer twee wijnen van het domein Mabillot. De gewone Reuilly is zoals ik een basis-sauvignon graag heb: hij heeft geprononceerde zuren, maar is zeker niet agressief en ook in de neus is hij très sauvignon, zonder echter vegetaal te zijn. Lekkere wijn, lekkere prijs.
De grootste verrassing van mijn bezoek aan Mabillot kwam er met zijn pinot noir, Montcocu. Ik ben al jaren op zoek naar een betaalbare en tegelijk lekkere pinot, en dan kom je die of all places tegen in een vergeten appellatie van de Loire in plaats van in de Bourgogne!