colcrest_gallery01
colcrest_gallery02
colcrest_gallery03
colcrest_gallery04
directions_bgnd
visit_header
tours_bgnd

Columbia Crest

De wijnen uit Washington State in het noordwesten van de Verenigde Staten, tussen Canada en Oregon,  zijn zo goed als onbekend in ons land. De wijnstreek staat in de schaduw van veel bekendere gebieden, zoals bijvoorbeeld Napa Valleyin California.

Nochtans heeft Washington State heel wat troeven. Het beste wijngebied – Columbia Valley – ligt op ongeveer 46 graden noorderbreedte. Dat is dezelfde breedtegraad als Bordeaux en het zuiden van Bourgogne. Deze noordelijke ligging betekent dat de druiven erg traag rijpen, wat zorgt voor frisse bewaarwijnen die in niets te vergelijken zijn met de dikwijls lompe en alcoholische Amerikaanse blockbusters. De wijnwereld erkent internationaal de kwaliteit van de wijnen uit Washington State. Columbia Valley wordt zelfs een “viticultural miracle” genoemd. Daar komt nog bij dat het wijngebied geen last heeft van de gevreesde druifluis en daardoor als een van de weinige gebieden ter wereld kan werken met wortelechte, ongeënte wijnranken.

De druiven voor deze witte wijn zijn speciaal geselecteerd uit de beste percelen, en worden pas laat in september geoogst om een optimale rijpheid en rijke aroma’s te verkrijgen. 30 % van de oogst werd gegist in Franse eiken vaatjes. Vandaar de mooi gele kleur, helder en transparant. Mollige, subtiele en frisse neus met in de achtergrond een exotische toets. Vol fruit, rijpe en rijke smaak. Lange, karaktervolle afdronk met walnotentoets. Deze prachtwijn is ideaal bij romige visgerechten. Hij is uitermate lekker bij zowel gebakken als in boter gestoofde vis, bij gevogelte en wit vlees met een romige saus, bij schaaldieren en bij zachte kazen. Door zijn frisse karakter is hij ook uitermate geschikt als aperitief. Nu op dronk maar nog zeker 5 jaar houdbaar.

 

Privacyverklaring - INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF