beck1
beck2
beck3
beck4
beck5
beck6
beck7
beck8
beck9
beck10
beck11
beck12
beck13
beck14
beck15
beck16

Graham Beck

DE OBAMA-BUBBELS

De “Graham Beck brut”, een ”vonkelwijn” of schuimwijn, is al lang een topper in Zuid-Afrika.

Zo werd hij in 1994 al genereus geschonken tijdens de inauguratie van Nelson Mandela, de eerste democratisch verkozen president van Zuid-Afrika.

Een poosje geleden dook de wijn weer op in hoog gezelschap. Toen Barack Obama een paar jaar geleden te horen kreeg dat hij voor de Democraten genomineerd was als  presidentskandidaat, vonden hij en zijn vrouw Michelle dat een feestje waard. De twee trokken naar hun favoriete restaurant in Chicago en bestelden er prompt bubbels. De sommelier van dienst stelde de  Zuid-Afrikaanse bubbelwijn van Graham Beck voor.

Die viel bij de Obama’s zodanig in de smaak, dat Barack meteen een kistje bestelde. Dat kwam enkele maanden later al goed van pas. Tijdens het feestje na de verkiezing van Obama als eerste zwarte president van de VS, vloeide de Graham Beck rijkelijk.

Inmiddels is de Zuid-Afrikaanse bubbelwijn nog verder opgeklommen. Obama voerde de Graham Beck in als de receptiewijn in zijn residentie. Ook na zijn herverkiezing blijft Obama zijn bubbels trouw. Het Zuid-Afrikaanse domein stuurde hem trouwens een magnum in cadeauverpakking om hem te feliciteren met zijn tweede termijn.

Graham Beck liet inmiddels weten dat er nu ook een grote bestelling binnengekomen is van een “US government organisation linked with security”. Conclusie:  niet alleen in het Witte Huis, maar wellicht ook bij de CIA op het Pentagon schenken ze nu Graham Beck…

De Graham Beck is gemaakt van chardonnay (54%) en pinot noir (46%), niet toevallig twee van de drie druiven die ook in de Champagne gebruikt worden.

Hij wordt ook helemaal vervaardigd zoals men het in de Champagnestreek doet, volgens de méthode champenoise, in Zuid-Afrilka Méthode Cap Classique genoemd. Enigszins verrassend is het feit dat de wijn erg “brut” is. Blijkbaar heeft de president eerder een Europese smaak dan een (zoete) Amerikaanse.

 

Privacyverklaring - INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF