awaterevalley-lge
awatere-vineyard-lge
vineyard-locations
marlborough1
benmorven-lge
633940266453093750
neal-judy2
marlborough2

Saint Clair

Het Saint Clair Family Estate is eigendom van Neal en Judy Ibbotson, wijnbouwpioniers in Marlborough sinds 1978. Oorspronkelijk werden de druiven van het domein verkocht aan andere wijnbedrijven, maar in 1994 besliste het koppel om voor zichzelf te beginnen. De naam Saint Clair verwijst naar de eerste eigenaars van het domein: de familie Sinclair. Het is echter het huidige team dat het domein groot gemaakt heeft. Wijnmaker Matt Thomson heeft zowat alle prijzen gewonnen die er te winnen zijn, tot en met de “Winemaker of the Year”-trofee op de London International Wine Challenge.
De Bishop’s Leap sauvignon blanc (wit) en pinot noir (rood) van het familiedomein, komen uit de meest bejubelde wijnstreek van Nieuw-Zeeland: Marlborough. De naam van de wijn verwijst naar een legende uit die regio. Van 1845 tot 1872 vochten de Engelsen de New Zealand Wars uit met de Maori’s. Dat was de lokale bevolking van het eiland. Een bisschop van het Britse Rijk werd opgejaagd door Maori-strijders, en die joegen hem tot aan een steile klip aan de Wairau-rivier. De bisschop zag geen uitweg meer en sprong. Sindsdien heet de klip Bishop’s Leap, of de sprong van de bisschop.
De sauvignon blanc is een tintelfrisse wijn met voor sauvignon typische stuivende aroma’s van kruisbessen, groene appels en passievrucht. Dit is een echte warm-weer-wijn met knisperend frisse zuren. De druiven voor de pinot noir werden in de vroege ochtenduren geplukt om de frisse aroma’s optimaal te bewaren. In de neus van deze plezierwijn herkent u rijpe kersen en een beetje eik. Dit is een lichtvoetige rode wijn die u zelfs een klein beetje gekoeld mag schenken. Ook hier speelt de zomer dus weer de hoofdrol.

 

Privacyverklaring - INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF