about_us
header_pinot_noir
Wine+Header+Napa+Valley

Irony

De wijnen van Irony zijn op en top Californisch. Deze prestigieuze winery, gevestigd in de legendarische Napa Valley, produceert Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot en Pinot Noir van verbluffende kwaliteit en dat aan een zeer redelijke prijzen. De Napa Valley is wereldgereputeerd door het hoge niveau van haar wijnen. De combinatie van het ideale klimaat (warme zomerdagen, koele avonden met veel wind – dus afkoeling – en mistige ochtenden), en rijke bodems met veel mineralen, zorgt ervoor dat Napa-wijnen “outstanding” zijn ! Irony Vineyards wordt gerund door twee broers : Chris is de President en Jay is de Winemaker.

De Chardonnay-wijngaard ligt in het zuiden van de Napa Valley, en geniet van de invloed van de San Francisco Bay. De wijngaard is klein en de wijnstokken zijn oud, waardoor de opbrengst laag is. Maar wat een kwaliteit ! De fonkelende goudgele kleur verraadt al dat het een rijke Chardonnay is. De geur is heerlijk uitnodigend, met tonen van citrus, groene appelen en witte perzik, maar ook een gedistingeerd vleugje eikenhout dat heel mooi verweven zit in de structuur van de wijn.
Deze Chardonnay heeft een rijke maar hele frisse smaak met veel exotische vruchten : abrikoos, mango en meloen en opnieuw groene appelen en citrus-fruit. De afdronk is lang en gedistingeerd. De wijn werd 50 % gegist in Franse eik. Verder verblijf op eik werd tot 6 maand beperkt, om het rijke fruit ten volle te laten ontplooien. Aangewezen bij stevige maar fijne visgerechten, al dan niet voorzien van een rijke saus. Deze wijn is nu buitengewoon, maar heeft het potentieel om nog vele jaren verder te rijpen.

De Cabernet Sauvignon is het prototype van een Californische topwijn : karaktervol, maar zeer geraffineerd, ietwat kruidig, met veel fruit en met zeer rijke aroma’s van eucalyptus, jeneverbessen, braambessen en zwarte pruimpjes.
De wijnstokken werden aangeplant in the Rutherford District, één van de allerbeste Napa-appellaties voor Cabernet Sauvignon.
Deze Cabernet heeft een diep-donkerrode, gespierde kleur, enorm briljant. De wijn is verfijnd met een geraffineerde neus van mineralen, eucalytus, pepermunt, zwarte bessen en nieuwe eik. Stevige, brede basis, met bijtvlees, zuur en tannine in perfecte harmonie.
In de mond geeft deze Cabernet Sauvignon rijpe, ronde, zeer fijne tannines, die bijzonder vriendelijk en fluweelzacht overkomen, bijna zijdezacht.
Een dergelijk evenwicht is eerder zeldzaam.
Ongetwijfeld is dit een zeer goede bewaarwijn, maar hij heeft ook nu al veel charme.
U laat deze wijn best nog een jaar of vijf in de fles verfijnen.

Privacyverklaring - INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF