vinya-VR
2
4
1
5
6

Puig de Solivella

Cava is “booming business” in België. De Belgen zijn de grootste cavadrinkers ter wereld en de opleggers bubbels die constant onderweg zijn naar hier, zijn niet te tellen. Maar dat succesverhaal heeft ook een keerzijde. Geïnspireerd door het gigantische succes van de Spaanse bubbels is er een massa cava op de markt waarvan de kwaliteit zwaar te wensen over laat. Het is smakeloze troep die nauwelijks de naam van de beroemde bubbeldrank waard is. Dat vinden trouwens ook de Catalaanse wijnboeren die wel vasthouden aan kwaliteit. Er zijn er meer en meer – ook van de grote huizen – die zelfs de naam “cava” niet meer op hun etiket zetten, omdat ze zich niet willen vergeleken zien met de rommel die onder die naam verkocht wordt.
Ik heb lang moeten zoeken naar een cava in het betaalbare segment die niet te lijden heeft aan smakeloosheid of een overdosis suiker. Maar ik heb hem gevonden! Een collega-sommelier zette deze cava ooit op dezelfde lijn als champagne. Een schitterend aperitief voor een kleine prijs!
De Puig de Solivella is gemaakt van 60% macabeu en 40% parrellada. Hij krijgt zijn intense en verfijnde smaak door een lange rustperiode na de tweede gisting. Terwijl die officieel volgens de Spaanse wijnwetgeving minimaal 9 maanden moet duren, kiezen ze bij Castell d’Or voor het dubbele. 18 maanden rust is zelfs meer dan verplicht is voor Champagne, en toch blijft deze cava te koop tegen een zeer democratische prijs.

 

Privacyverklaring - INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF