2007_bien_nacido_santa_maria_pinot_noir_current
acclaim
base_bg
bien_nacido_vineyard
contact_us
find
history1
media_kit

 

Villa Mount Eden

Villa Mount Eden is een prestigieuze winery die werd gesticht in 1881. Ze is één van de oudste châteaus van de Napa Valley. Het is tevens nog steeds één van de kleinste wijnhuizen, waarbij het geniet van een zeer speciale én unieke ligging in Saint-Helena, één van de beste wijndistricten in Napa Valley.
Villa Mount Eden bezit wijngaarden in de beste delen van de Napa Valley en Sonoma County, alsook in Monterey en in Santa Barbara.
Het wijnhuis maakt grote en soms zelfs uitzonderlijke wijnen, die in én buiten Amerika geregeld gouden medailles winnen.
In 1995 blokletterde het elitaire wijnmagazine ‘Wine News’ : ‘Villa Mt. Eden is the story in the Napa Valley this year.’ Het wijnhuis werd door een vakjury unaniem uitgeroepen tot ‘Winery of the Year’ voor de universeel hoge kwaliteit van álle wijnen uit haar gamma.
Villa Mount Eden werkt uitsluitend met eigen druiven uit eigen ‘estate’-wijngaarden. Naast de Napa-estate wijnen produceert de winery een speciale witte ‘Grand Reserve’-wijn. Het is een ‘single vineyard’, d.w.z. dat de druiven afkomstig zijn van slechts één wijngaard met oude wijnstokken. De Chardonnay komt van de Bien Nacido Vineyard uit de koele Santa Maria Valley. Deze vallei ligt in San Luis Obispo County, door Wine Spectator uitgeroepen tot hét ‘red-hot’-wijngebied van Californië !
Deze Chardonnay is heerlijk fris met tegelijk een buitengewone complexiteit. Hij heeft een stralende goudgele kleur en fruitgedomineerde neus (meloen, droge vijgen en abrikoos) met fijne toetsen van verse eik op de achtergrond. Rijke smaak met verfijnde textuur ; aroma’s van amandel en nootjes, en een brede afdronk met zachte citrusindrukken en een subtiel vanillestaartje. Frisheid, nuances en een lichtzweempje eikenhout kenmerken deze grote Californische wijn. Deze zorgvuldig gemaakte Chardonnay werd 100 % barrel-fermented, wat een extra dimensie geeft aan de complexiteit én het verouderingspotentieel aanzienlijk verlengt. Hoewel nu perfect genietbaar, verbetert deze wijn nog.

 

Privacyverklaring - INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF